Patates Karnıyarık Tarifi
Patates Karnıyarık tarifi: Patates Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet orta boy
Patates Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patatesler için:
- 5 adet orta boy patates
- 300 gram kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (üzerine)
Beşamel sos için:
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
Patates Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri soyuyoruz, ortadan enine kesiyoruz. Bir kaşık yardımıyla patateslerin ortalarını oyuyoruz.
- Bir tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyip yağı kızdırıyoruz.
- İçine oymuş olduğumuz patatesleri alıyoruz ve bir miktar kızartıyoruz. Kızartma işlemi bitince patatesleri bir tepsiye diziyoruz.
- İç malzemesini hazırlıyoruz. Soğanları, biberleri, ince kıyım doğruyoruz ve tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyip kıymayı ilave ediyoruz. Biraz kavuruyoruz. Biberleri ve soğanı ilave ediyoruz.
- Domatesleri ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Son olarak baharatları ekleyip harçtan patateslerin ortasına gelecek şekilde içlerini dolduruyoruz.
- Bir derin kasede bir çorba kaşığı salça, bir su bardağı suyla çırpıyoruz. Hazırlamış olduğumuz patateslerin üzerine döküyoruz. 200 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.
- Beşamal sos için: öncelikle un ve sıvı yağ çok kısa süreli kavrulur. İçine süt ilave edilir ve sürekli çırparak karıştırılır.
- İçine tereyağı, karabiber ve tuz ilave edilir. Kıvam alana kadar pişirilir kıvam akışkan olmalı.
- En son fırından çıkmaya yakın beşamel sosu, rendelenmiş kaşarı üzerine ilave ediyoruz.
- Üstü eriyene kızarana kadar pişiriyoruz. İç harcımız da patatesler de pişmiş olduğu için yemeğimiz çok çabuk pişecektir kontrol ediniz. Afiyet olsun.