Patates Graten Tarifi
Patates Graten tarifi: Patates Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Graten nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Patates Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
- 2 kilogram patates
- 400 mililitre Krema
- 1 su bardağı süt
- 125 gram tereyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak
Patates Graten tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri soyun ve halkalar halinde doğrayın. Kararmaması için suda bekletebilirsiniz.
- Sosu için tereyağını eritin. Bir kısmı ile fırın kabını yağlayın ve kalanını sosa ilave edin.
- Derin ve büyük bir kapta Sütaş Krema, süt, tereyağı, tuz, karabiber ve tereyağını ince doğranmış sarımsaklarla birlikte karıştırın.
- Patatesleri süzüp sosla harmanlayın.
- Yağladığınız tepsiye patateslerin yarısını koyup bastırın ve üzerilerine kaşarın yarısını serpin.
- Patatesin kalanını da tepsiye alıp üstünü düzleyin.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fanlı fırında 45 dakika pişirin.
- Kalan kaşarı da üzerine serpin ve 15 dakika daha pişirip fırından çıkartın.
- Fırından çıkan gratenin üzerine taze kekik serpip on dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.