Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patates Çorbası Tarifi

Patates Çorbası

Patates Çorbası Tarifi

Patates Çorbası tarifi: Patates Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patates Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy patates
  • 1 büyük su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 dal taze nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un

Patates Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye tavuk suyunu ve suyu koyuyoruz. Tuzunu ekleyip kaynayınca bulguru ekliyoruz.
  • Patatesleri küp küp kesip kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Terbiyesi için bir kaseye yoğurdu, suyu ekleyip eziyoruz. Yumurta ve unu da ekleyip, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpıyoruz.
  • Tenceredeki kaynayan sudan azar azar terbiyemize ekliyoruz. Azar azar ekliyoruz ki yumurta sıcakla pişmesin.
  • Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş tencereye döküyoruz. Ayrı bir tavada tereyağını eritip, kırmızı toz biberi kavuruyoruz.
  • Eriyen kırmızı biberli yağımızı ve doğradığımız taze naneyi çorbaya ekliyoruz. Çorbamız kaynayıp kıvam aldıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Patates Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Patatesleri küp küp doğrayıp kızartıyoruz. Çorbaya daha çok yakışıyor. Ama isterseniz haşlayarak da kullanabilirsiniz.

Patates Çorbası tarifi için servis önerisi

Tereyağ eritip üzerine gezdirmek lezzeti daha da artırıyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025