Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patates Çorbası Tarifi

Patates Çorbası

Patates Çorbası Tarifi

Patates Çorbası tarifi: Patates Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patates Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 dal maydanoz

Patates Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Kabuğunu soyduğunuz orta boy patatesleri ve kuru soğanı iri küpler halinde doğrayın. 
  • Zeytinyağı ve tereyağını derin bir tencereye alın. Doğradığınız kuru soğanı, kızgın yağda hafif bir renk alana kadar soteleyin. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz patatesleri soğanlarla birlikte 4-5 dakika kadar sotelemeye devam edin.
  • Sıcak suyu çorba tenceresine aktardıktan sonra çorbayı orta ateşte 20 dakika kadar kaynatın. Kaynayan çorba karışımına tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve sütü azar azar katıp, hızlıca karıştırın.
  • 10 dakika daha orta ateşte kaynattığınız çorba karışımını, blenderdan geçirdikten sonra kıvamlı ve pürüzsüz bir hale getirin.nİnce kıyılmış maydanoz ilave ettiğiniz çorbayı, servis kaselerine alın.

Patates Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Çorba karışımına sütümüzü ekledikten sonra hızlıca karıştırmayı unutmayalım.

Patates Çorbası tarifi için servis önerisi

Maydonozlarımızı çorba piştikten sonra üzerine serpmeniz daha şık durmasıyla beraber daha lezzetli olucaktır. Ekstra maydanoz sevmeyenler tereyağı ve pul biber veya kırmızı toz biber de yakabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025