Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patates Cipsi Tarifi

Patates Cipsi

Patates Cipsi Tarifi

Patates Cipsi tarifi: Patates Cipsi için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Cipsi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patates Cipsi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet büyük boy patates
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 2 su bardağı kızartma yağı

Patates Cipsi tarifi nasıl yapılır?

  • İyice yıkadığınız patatesleri, bütün siyahlıklarını da atarak soyun.
  • Soyduğunuz patatesleri soğuk suda bekletin.
  • Mandolini en ince ayarına getirip patatesleri incecik yuvarlak yuvarlak doğrayın.
  • Doğradığınız patatesleri de soğuk suyun içerisinde bekletin.
  • Yağı iyice kızdırın, patatesleri kurulayın ve parti parti kızartmak suretiyle patates dilimlerini yağın içerisine atın.
  • Çok ince olduklarında 3 dakika gibi bir süre yeterli olacaktır.
  • Kızarttıktan sonra yağlarının süzülmesi için bir süzgeç üzerinde bekletin ve bu arada tuzlayın.

Patates Cipsi tarifinin püf noktası nedir?

Yağın iyice kızmış olması çok önemlidir. Bunun yanı sıra bütün patatesleri aynı anda yağa atarsanız yağın ısısı anide düşer ve patatesler yağ çeker. Bu durumda kıtır cipslere sahip olamazsınız. Sabırlı olup patatesleri parti parti kızartmalısınız.

Patates Cipsi tarifi için servis önerisi

İsterseniz tuzunuzu çeşnilendirip baharatlı patates cipsleri de hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025