Patates Çanağında Havuç Salatası Tarifi
Patates Çanağında Havuç Salatası tarifi: Patates Çanağında Havuç Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Çanağında Havuç Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Patates Çanağında Havuç Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet havuç
- 3 adet patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri
- 1 avuç dövülmüş ceviz içi
Patates Çanağında Havuç Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Havuçları soyun ve rendeleyin. Tavayı kızdırıp içine zeytinyağını dökün ve rendelediğiniz havucu ekleyip kavurun. Havuçlar yumuşayınca soğuması için kenara alın.
- Patatesi soyun ve haşlayın. Haşlanan patatesi ezin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Bir kaseye süzme yoğurt, mayonez, havuç, baharatlar, sarımsak ve dövülmüş cevizi koyup karıştırın.
- İyice ezdiğiniz patatesten parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp çanak şekli verin. İçine hazırladığınız havuç karışımını koyup servis edin. Afiyet olsun.