Patates Çanağında Etli Garnitür Tarifi
Patates Çanağında Etli Garnitür tarifi: Patates Çanağında Etli Garnitür için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Çanağında Etli Garnitür nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Patates Çanağında Etli Garnitür yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana eti
- 4 adet patates (büyük boy)
- 1 adet haşlanmış mısır
- 1 adet havuç (büyük boy)
- 2 adet sarımsak
- 100 gram yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
Patates Çanağında Etli Garnitür tarifi nasıl yapılır?
- Etleri kendi suyunu çekinceye kadar tencerede kavrulmaya bırakalım.
- Patatesleri yıkayıp haşladıktan sonra ezelim.
- Havuçları haşlayıp küp şeklinde doğrayalım.
- Mısırları haşlayıp tanelerine ayıralım.
- Sarımsakları ezip yoğurtla karıştıralım.
- Ezilmiş patateslere zeytinyağı gezdirip tuz ekleyerek yoğurduktan sonra çanak şeklini verelim.
- İçine kavrulmuş et, havuç, mısırları yeterince doldurup sarımsaklı yoğurt ve dere otu ile servis yapalım. Afiyet olsun.