Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patates Çanağında Etli Garnitür Tarifi

Patates Çanağında Etli Garnitür

Patates Çanağında Etli Garnitür Tarifi

Patates Çanağında Etli Garnitür tarifi: Patates Çanağında Etli Garnitür için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Çanağında Etli Garnitür nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patates Çanağında Etli Garnitür yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram dana eti
  • 4 adet patates (büyük boy)
  • 1 adet haşlanmış mısır
  • 1 adet havuç (büyük boy)
  • 2 adet sarımsak
  • 100 gram yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)

Patates Çanağında Etli Garnitür tarifi nasıl yapılır?

  • Etleri kendi suyunu çekinceye kadar tencerede kavrulmaya bırakalım.
  • Patatesleri yıkayıp haşladıktan sonra ezelim.
  • Havuçları haşlayıp küp şeklinde doğrayalım.
  • Mısırları haşlayıp tanelerine ayıralım.
  • Sarımsakları ezip yoğurtla karıştıralım.
  • Ezilmiş patateslere zeytinyağı gezdirip tuz ekleyerek yoğurduktan sonra çanak şeklini verelim.
  • İçine kavrulmuş et, havuç, mısırları yeterince doldurup sarımsaklı yoğurt ve dere otu ile servis yapalım. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025