Patates Çanağı Tarifi
Patates Çanağı tarifi: Patates Çanağı için gerekli malzemeler nelerdir? Patates Çanağı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Patates Çanağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 tutam çok küçük doğranmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı (silme) karabiber
- 1 çay kaşığı (silme) muskat cevizi rendesi
İç Dolgusu İçin:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
Üzeri İçin:
- 1 çay bardağı toz kırmızı biber
Patates Çanağı tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri yıkayıp, bir tencereye alın ve üstlerini geçecek kadar su ilavesi ile kaynamaya bırakın. Patatesler yumuşayana dek bu şekilde haşlayın, yaklaşık 20 dakika.
- Patatesler haşlanırken havucu yıkayıp soyun ve rendenin küçük tarafıyla rendeleyip, küçük bir tavada zeytinyağı ile soteleyin.
- Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve bir kaba alıp, bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Püre haline getirmiş olduğunuz patateslere, sotelediğiniz havuçları ekleyin.
- Maydanozu da ince ince doğrayıp, karışıma ilave edin. Tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı kadar muskat rendesini de ekleyip güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız bu patates püresinden portakal büyüklüğünde parçalar kopartın, elinizle yuvarlayın ve ortasını çukurlaştırarak bi çanak şekli verin.
- Hazırladığınız bu patates çanaklarını bir servis tabağına alın.
- Yoğurt, mayonez ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın ve içine sarımsakları rendeleyin. Güzelce karıştırın ve hazırladığınız patates çanaklarının içlerini bu yoğurtlu karışımla doldurun.
- Üstlerini de kırmızı biberle süsleyip, ılık ya da soğuk olarak servis edin.