Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastırmaya Sarılı Turplu Köfte Tarifi

Pastırmaya Sarılı Turplu Köfte

Pastırmaya Sarılı Turplu Köfte Tarifi

Pastırmaya Sarılı Turplu Köfte tarifi: Pastırmaya Sarılı Turplu Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmaya Sarılı Turplu Köfte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastırmaya Sarılı Turplu Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram köftelik kıyma
  • 120 gram pastırma
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş turp
  • 1 avuç ekmek kırıntısı
  • 1 adet yumurta
  • 50 gram krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Pastırmaya Sarılı Turplu Köfte tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kabın içinde pastırma hariç tüm malzemeleri karıştırın ve güzelce yoğurun.
  • Baton bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın, pastırmaları kalıbın tüm zeminini ve yanlarını kapatacak şekilde yerleştirin.
  • Yoğurduğunuz köfte harcını pastırmayla kapladığınız kek kalıbına bastırarak yerleştirin.
  • Önceden ısıttığınız 165 derece fırında ilk önce 40 dakika pişirin, ardından ısıyı 225 dereceye çıkartın ve 15 dakika daha pişirin.
  • Pişirme süresinin sonunda kalıbı fırından alın ve biraz soğduktan sonra bir servis tabağına ters çevirin. Sıcak servis edin.

Pastırmaya Sarılı Turplu Köfte tarifinin püf noktası nedir?

Bu tarifte çemenli bir pastırma kullanıldı, ancak siz damak tadınıza göre çemensiz bir pastırma da kullanabilirsiniz. Silikon bir fırın kabı kullanırsanız, köftenizi şeklini bozmadan kabından çıkarmanız daha kolay olacaktır


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025