Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastırmalı ve Pırasalı Kiş Tarifi

Pastırmalı ve Pırasalı Kiş

Pastırmalı ve Pırasalı Kiş Tarifi

Pastırmalı ve Pırasalı Kiş tarifi: Pastırmalı ve Pırasalı Kiş için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı ve Pırasalı Kiş nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastırmalı ve Pırasalı Kiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 100 gram soğuk tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 200 gram un
  • 1 yemek kaşığı soğuk su

İç harcı için:

  • 5 adet pırasa (beyaz sap kısmı) (ikiye bölünmüş hali ile)
  • 2 adet yeşil soğan (ince, körpeydi)
  • 2 adet taze sarımsak (ince, körpeydi)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gram krema
  • 100 gram pastırma
  • 100 gram labne
  • 3 dilim cheddar peyniri (birazı iç harca birazı üstüne)
  • 1 çay bardağı taze kaşar peyniri (eski kaşar peyniri)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam muskat cevizi rendesi

Üzeri için:

  • 2 dilim pastırma

Pastırmalı ve Pırasalı Kiş tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak hamuru yapıp buzlukta yarım saat, vaktiniz varsa buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hatta bir gece önceden yapıp dolapta bekletebilirsiniz.
  • Bir kaba soğuk ve küp küp doğranmış tereyağını alın. Yumurta ekleyin parmak uçlarınızla iyice birbirine karıştırın.
  • Mutfak standı veya mutfak robotunda da bu işlemi yapabilirsiniz.
  • Kontrollü bir şekilde unu ekleyin ve fazla yoğurmadan hamuru toparlayın. Son aşamada soğuk su ekleyin.
  • İç harcı için: Pırasa, taze soğan ve taze sarımsağı ince ince kıyın. Zeytinyağı ile soteleyin. (fazla kavrulup karamelize olmasın.)
  • Kremayı koyup biraz pişirin ve ardından kıyılmış pastırmaları ekleyin. Muskat rendeleyin.
  • Cheddar peyniri ve labneyi ekleyin, karıştırın ve ocağın altını kapatın. Kaşar peynirini de ekleyip soğuması için dinlendirin.
  • Soğuyunca yumurtasını kırıp iyice karıştırın.
  • Dolapta dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında kalıbınızın çapına uygun olacak şekilde açın. (Ben 19 cm çapında kelepçeli kalıp kullandım.)
  • Kağıdın birini hamurdan dikkatlice sıyırıp, kalıbın içine aktarın. (Kenarlarını bıçak yardımı ile düzeltebilirsiniz.)
  • Kış için bir ön pişirme yapın. İçine yağlı kağıt serip kuru bakliyatla ağırlık koyun. (Ben günü geçmiş bir bakliyat karışımımı sırf bu kör pişirme işlemleri için elimde tutuyorum)
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkarttıktan sonra iç harcı hamurun içine iyice yayın.
  • Peynirleri üzerine serpiştirin. Pastırma dilimlerini yerleştirin.
  • 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar 10-15 dakika arası pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025