Pastırmalı Patates Kavurması Tarifi
Pastırmalı Patates Kavurması tarifi: Pastırmalı Patates Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Patates Kavurması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pastırmalı Patates Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet orta boy patates
- 100-150 gram pastırma
- 2 adet orta boy soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
Pastırmalı Patates Kavurması tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri soyup halka halka doğrayalım.
- Doğradığımız patatesleri az bir suda yarı çiğ kalacak şekilde haşlayalım.
- Haşlanan patateslerin suyunu süzüp bir kapta soğumaya bırakalım.
- Yapışmaz tavaya, tavanın tabanını kaplayacak kadar zeytin yağı dökelim.
- Yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları ekleyelim ve yumuşayana kadar kavuralım.
- Küp küp doğradığımız pastırmaları yumuşayan soğanların üzerine ilave edip biraz kavuralım.
- Bir spatula yardımıyla tavadan soğan ve pastırmayı yağlarını süzerek bir kaba alıyoruz ve aynı tavaya haşladığımız patatesleri diziyoruz.
- Yüksek ateşte kavurmaya başladığımız patateslerin bir yüzü kızarınca öbür yüzlerini çeviriyoruz.
- Çevirdiğimiz yüzleri de kızamaya başlayan patateslere soğan ve pastırmayı ilave ediyoruz.
- İnce ince doğradığımız maydanozu ve tuzu ekliyoruz. 1-2 dakika da beraber kavuruyoruz ve yemeğimiz hazır.
- Kavurmayı servis tabaklarına alıp, üzerini doğradığımız maydanozlarla süsleyebiliriz. Afiyet olsun.
Pastırmalı Patates Kavurması tarifinin püf noktası nedir?
Patateslerin yarı çiğ kalacak şekilde haşlanması önemli. Çok haşlanırsa kavururken dağılabilirler. Zamanınız varsa haşlanan patatesleri 2 saat dinlendirebilirsiniz. Kavurma yapacağınız tavayı geniş seçmeye özen gösterin. Böylece patatesleri ters düz ederken dağılmadan kolayca çevirebiliriz. Pastırmaları küp küp doğrayacağımız için alırken yarım parmak kalınlığında dilimlemelerini rica edin. Bol pastırmalı yapmak isterseniz dilim pastırma da kullanabilirsiniz.