Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastırmalı Meze Tarifi

Pastırmalı Meze

Pastırmalı Meze Tarifi

Pastırmalı Meze tarifi: Pastırmalı Meze için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Meze nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastırmalı Meze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 15 adet pastırma
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 su bardağı dövme
  • 2 adet enginar
  • 1 avuç ceviz içi
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/4 adet limonun suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon

Pastırmalı Meze tarifi nasıl yapılır?

  • Nohut, sirke ve tahin mutfak robotundan pürüzsüz olana dek geçirilir.
  • Üzerine buğday, enginar sarımsak ve ceviz eklenerek tekrar robottan geçirilir.
  • Son olarak pastırma hariç kalan tüm malzemeler eklenerek robottan geçirilir.
  • Kaşıkla toplar yapılır. Pastırma tıpkı bir pelerin gibi kullanılarak bu topların üzerine giydirilir. Pastırmanız çok uzunsa ikiye kesebilirsiniz.
  • Üzerini kekikle süsleyebilirsiniz.
  • Ayarı tutturamayıp biraz sıvı yaptıysanız endişe yok. Nohut ve buğday bekledikçe çekecektir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025