Pastırmalı Meze Tarifi
Pastırmalı Meze tarifi: Pastırmalı Meze için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Meze nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Pastırmalı Meze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 15 adet  pastırma
- 1 kase  haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı  sirke
- 1/2 su bardağı  dövme
- 2 adet  enginar
- 1 avuç  ceviz içi
- 3 diş  sarımsak
- 2 yemek kaşığı  tahin
- 1 tatlı kaşığı  hardal
- 1/2 çay bardağı  zeytinyağı
- 1/4 adet  limonun suyu
- 1 tutam  tuz
- 1 tutam  karabiber
- 1 tutam  kimyon
Pastırmalı Meze tarifi nasıl yapılır?
- Nohut, sirke ve tahin mutfak robotundan pürüzsüz olana dek geçirilir.
- Üzerine buğday, enginar sarımsak ve ceviz eklenerek tekrar robottan geçirilir.
- Son olarak pastırma hariç kalan tüm malzemeler eklenerek robottan geçirilir.
- Kaşıkla toplar yapılır. Pastırma tıpkı bir pelerin gibi kullanılarak bu topların üzerine giydirilir. Pastırmanız çok uzunsa ikiye kesebilirsiniz.
- Üzerini kekikle süsleyebilirsiniz.
- Ayarı tutturamayıp biraz sıvı yaptıysanız endişe yok. Nohut ve buğday bekledikçe çekecektir. Afiyet olsun.