Pastırmalı Mac and Cheese Tarifi
Pastırmalı Mac and Cheese tarifi: Pastırmalı Mac and Cheese için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Mac and Cheese nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pastırmalı Mac and Cheese yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3,5 yemek kaşığı tereyağı
- 3,5 yemek kaşığı un
- 750 ml. süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 50 gram cheddar peyniri
- 50 gram tel peyniri
- 1/2 paket Dirsek Makarna
- 50 gram pastırma
- 100 gram cheddar peyniri (üzerine serpmek için)
Pastırmalı Mac and Cheese tarifi nasıl yapılır?
- Makarnayı haşlayın ve suyunu süzün.
- Fırını 180 dereceye ısıtın.
- Bir sos tavasına tereyağını alın ve eritin.
- Unu tereyağıyla beraber hafif kavurun.
- Ölçülü sütü 3-4 kerede unlu karışıma ekleyin.
- Bu sırada sürekli çırparak karışıma kıvam aldırın. Tuz, karabiber ve muskat rendesini ilave edin.
- Kıvam alan karışıma tel peyniri ve rendelenmiş cheddar peynirini ilave edin.
- Peynirler eriyince ocaktan alın ve haşlanmış makarnayla harmanlayın.
- Harmanlanan makarnaya iri iri doğranmış pastırmayı ilave edin.
- Fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin ve üzerine frenk soğanı serperek servis edin. İşte bu kadar!
Pastırmalı Mac and Cheese tarifinin püf noktası nedir?
Beşamel sos yaparken sürekli karıştırmak ve orta ateşte pişirmek kıvamın olgunlaşmasına yardımcı olacaktır.
Pastırmalı Mac and Cheese tarifi için servis önerisi
Frenk soğan veya maydanozla tabağınızı renklendirmeyi unutmayın.