Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi
Pastırmalı Kuru Fasulye tarifi: Pastırmalı Kuru Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Kuru Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 tabaklık
Pastırmalı Kuru Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı fasulye (önceden suda şişirilmiş)
- 7 dilim pastırma
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ (soğanları kavuracak kadar)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı soğuk su
- 1,5 litre su
- 1 tutam tuz
Pastırmalı Kuru Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Önce fasulyeleri çatlamaya başlayana kadar suda haşlayın. Köpüklerini alın.
- Suyunu sakın dökmeyin o suyu kullanacağız başka bir yerde soğanı sıvı yağla kavurun pembeleşene kadar. Sonra salça ekleyin.
- Salçaları bir iki dakika güzel kavurun sonra ince doğranmış biber ve domatesi ekleyip bir iki dakika daha kavurup bir çay bardağı soğuk su döküp karıştırın.
- Haşlanmış fasulyeleri suyuyla birlikte ekleyin. Afiyet olsun.
Pastırmalı Kuru Fasulye tarifinin püf noktası nedir?
Fasulyeleri önceden suda şişirin. Haşlarken köpükleri alın. Biber salçası az koyun ekşilik verir yemeğe. Salçayı güzel kavurun. Fasulyeyi çok haşlamayın hafif çatlamaya yakın. Su çok dökmeyin. Çok karıştırmayın pişince.