Pastırmalı Kereviz Kroket Tarifi
Pastırmalı Kereviz Kroket tarifi: Pastırmalı Kereviz Kroket için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Kereviz Kroket nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pastırmalı Kereviz Kroket yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kroketler için:
- 1 adet kereviz
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 adet muskat cevizi rendesi
- 3 dilim pastırma
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
Pane için:
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı ekmek kırıntısı
Kızartmak için:
Pastırmalı Kereviz Kroket tarifi nasıl yapılır?
- Kerevizi ve patatesi soyup iri parçalar halinde doğrayın, bol tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Ufak bir tencerede tereyağı ve unu kavurun, üzerine sütü azar azar ekleyip koyu kıvamlı bir beşamel yapın. Son olarak baharatları ekleyip ocaktan alın.
- Haşlanan patates ve kerevizi derin bir kapta ezin. Beşameli, ufak doğranmış pastırmaları, yumurta sarısını ve eski kaşar rendesini de ekleyip karıştırın.
- Yaptığınız harcı hafifçe yağlanmış bir tepsiye alın ve karışımı en az bir saat derin dondurucuda dinlendirin.
- Karışım katılaşıp ele yapışmayan bir hal alınca dolaptan çıkartın ve 12 eşit parçaya bıçakla bölün.
- Parçaları elinizde şekillendirin ve önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak da ekmek kırıntısına bulayıp pişmeye hazır hale getirin.
- Hazırladığınız kroketleri hemen pişirmeyecekseniz buzdolabında ya da derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Pişirmek için tavada sıvı yağı orta sıcaklıkta ısıtın.
- Kroketleri önlü arkalı her yeri kızarana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.