Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastırmalı Kaşarlı Börek Tarifi

Pastırmalı Kaşarlı Börek

Pastırmalı Kaşarlı Börek Tarifi

Pastırmalı Kaşarlı Börek tarifi: Pastırmalı Kaşarlı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Kaşarlı Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastırmalı Kaşarlı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yufka
  • 50 gram pastırma (artırıp azaltabilirsiniz)
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri (artırıp azaltabilirsiniz)
  • 2 adet yumurt sarısı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı susam

Pastırmalı Kaşarlı Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Yufkayı dört parmak genişliğinde dikdörtgen şeklinde kesin.
  • Yumurta sarısını, sütü ve ayçiçek yağını karıştırın.
  • Yufkaların üzerine harçtan sürün.
  • Pastırmayı ve kaşar peynirini karıştırıp yufkaların içine koyun ve muska şeklinde sarın.
  • Üzerine harçtan sürüp susam serpin. Derin yağda kızartıp servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025