Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastırmalı Ispanak Kavurma Tarifi

Pastırmalı Ispanak Kavurma

Pastırmalı Ispanak Kavurma Tarifi

Pastırmalı Ispanak Kavurma tarifi: Pastırmalı Ispanak Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Ispanak Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastırmalı Ispanak Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 dilim pastırma
  • 1/2 bağ ıspanak
  • 1/4 su bardağı cheddar peyniri (rendelenmiş)
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Pastırmalı Ispanak Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Bakır bir tavaya zeytinyağı ekleyin, ay şeklinde ince ince doğradığınız soğanları da ilave ederek, soteleyin.
  • Rengi dönen soğanlara biber salçası ekleyin. (Kaşığın arkası ile salçaya bastırarak soğanlara iyice yedirin.)
  • Sotelenen soğanların üzerine pastırmaları yerleştirin.
  • Üzerine de ince kıyılmış ıspanaklar ilave edin.
  • Biraz soteleyin. (Bu esnada ara ara karıştırıyoruz, fazla öldürmeyeceğiz, çemenin kokusu ıspanaklara geçsin diye bir iki taşım çeviriyoruz.)
  • Tereyağını da ekleyip eritin.
  • Tereyağ eridikten sonra yumurta kıracağınız alanlar açın.
  • Açtığımız yuvarlaklara önce rendelediğiniz peyniri ekleyip, daha sonra üzerine yumurta kırın.
  • Beyazlarını pişirene kadar sarısı dağıtılmadan hafif karıştırın.
  • Hafif tuz serpip sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025