Pastırmalı Ispanak Kavurma Tarifi
Pastırmalı Ispanak Kavurma tarifi: Pastırmalı Ispanak Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Ispanak Kavurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Pastırmalı Ispanak Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5 dilim pastırma
- 1/2 bağ ıspanak
- 1/4 su bardağı cheddar peyniri (rendelenmiş)
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
Pastırmalı Ispanak Kavurma tarifi nasıl yapılır?
- Bakır bir tavaya zeytinyağı ekleyin, ay şeklinde ince ince doğradığınız soğanları da ilave ederek, soteleyin.
- Rengi dönen soğanlara biber salçası ekleyin. (Kaşığın arkası ile salçaya bastırarak soğanlara iyice yedirin.)
- Sotelenen soğanların üzerine pastırmaları yerleştirin.
- Üzerine de ince kıyılmış ıspanaklar ilave edin.
- Biraz soteleyin. (Bu esnada ara ara karıştırıyoruz, fazla öldürmeyeceğiz, çemenin kokusu ıspanaklara geçsin diye bir iki taşım çeviriyoruz.)
- Tereyağını da ekleyip eritin.
- Tereyağ eridikten sonra yumurta kıracağınız alanlar açın.
- Açtığımız yuvarlaklara önce rendelediğiniz peyniri ekleyip, daha sonra üzerine yumurta kırın.
- Beyazlarını pişirene kadar sarısı dağıtılmadan hafif karıştırın.
- Hafif tuz serpip sıcak servis edin. Afiyet olsun.