Pastırmalı Humus Tarifi
Pastırmalı Humus tarifi: Pastırmalı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Humus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pastırmalı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı tahin
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
- 1/2 adet kırmızı soğan (ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 10 adet kurutulmuş domates (doğranmış)
- 1/4 demet maydanoz (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 4 dilim çemensiz pastırma
Pastırmalı Humus tarifi nasıl yapılır?
- Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutları yumuşayana kadar pişirin.
- Yumuşayan nohutları 1 kepçe kaynadığı su ile birlikte mikserden geçirin ve kabuklarından ayrılması için süzgeç yardımıyla eleyin.
- Bir kaba koyduğunuz nohut ezmesinin üzerine tahin, limon suyu, tuz, kimyon, tuz, sarımsak ve zeytinyağını ekleyin ve iyice karıştırın.
- Humusu servis ederken fırında veya ocakta ısıtın.
- Humusu tabağa yayın ve üzerine tereyağ ile birlikte kızdırdığınız kırmızı toz biberi gezdirin.
- Kuru domates ve çam fıstığı ayrı bir tavada 1 kaşık yağ ile birlikte soteleyin ve servis edeceğiniz humusun üzerine gezdirin.
- Doğranmış kırmızı soğan ve maydanozu da ekledikten sonra son olarak kızarttığınız pastırmaları da ekleyin ve kıtır ekmek ile servis edin.