Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastırmalı Humus Tarifi

Pastırmalı Humus

Pastırmalı Humus Tarifi

Pastırmalı Humus tarifi: Pastırmalı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Humus nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastırmalı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4-5 dilim pastırma
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4-5 çorba kaşığı tahin
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı nohut haşlama suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 dal maydanoz (Üzeri için)

Pastırmalı Humus tarifi nasıl yapılır?

  • Nohutları yıkanıp haşladıktan sonra haşlama suyundan 1 çay bardağı ayırıyoruz.
  • Suyunu süzdüğümüz nohut, tahin, sarımsak, yarım su bardağı zeytinyağı, kimyon, limon suyu ve tuzu blendera koyuyoruz.
  • Blendera azar azar nohut suyu ilave ederek malzemeleri çekiyoruz.
  • Porsiyonluk fırın kaplarına ya da güveç kabına bölüştürdükten sonra üzerine kıyılmış pastırma koyarak üzerinde zeytinyağı gezdiriyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5-10 dakika pişirdikten sonra servis ediyoruz.

Pastırmalı Humus tarifinin püf noktası nedir?

Nohut suyunu çok sulu bir karışım olmaması için azar azar ilave edip blender ile çekerek kontrol etmelisiniz. Servis ederken maydanoz, kızarmış ekmek ile süsleyip daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025