Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastırmalı Humus Tarifi

Pastırmalı Humus

Pastırmalı Humus Tarifi

Pastırmalı Humus tarifi: Pastırmalı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Humus nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastırmalı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Humus için:

  • 700 gram haşlanmış nohut
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz (damak zevkine göre değişir, kontrollü eklemekte fayda var)
  • 1 silme tatlı kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tepeleme çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 5-6 parça pastırma

Pastırmalı Humus tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle nohutları rondoda çekin.
  • Daha sonra tahini, zeytinyağını, sarımsağı, baharatları ve tuzu ekleyin, rondoda çekmeye devam edin. (Ben biraz parçalı kalmasını seviyorum ancak siz isterseniz pürüzsüz olana kadar çekebilirsiniz.)
  • Tavaya tereyağını ve toz biberi alın, güzelce kızdırın, üzerine pastırmaları ekleyin.
  • Pastırmaların iki yüzünü de tereyağına bulayın.
  • Pastırmaları humusu servis ettiğiniz tabağın üzerine dizin.
  • Tavada kalan tereyağını da üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025