Pastırmalı Humus Tarifi
Pastırmalı Humus tarifi: Pastırmalı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Humus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tabaklık
Pastırmalı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Humus için:
- 700 gram haşlanmış nohut
- 1/2 su bardağı tahin
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 3 diş sarımsak
- 1,5 tatlı kaşığı tuz (damak zevkine göre değişir, kontrollü eklemekte fayda var)
- 1 silme tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 1 tepeleme çay kaşığı toz kırmızı biber
- 5-6 parça pastırma
Pastırmalı Humus tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle nohutları rondoda çekin.
- Daha sonra tahini, zeytinyağını, sarımsağı, baharatları ve tuzu ekleyin, rondoda çekmeye devam edin. (Ben biraz parçalı kalmasını seviyorum ancak siz isterseniz pürüzsüz olana kadar çekebilirsiniz.)
- Tavaya tereyağını ve toz biberi alın, güzelce kızdırın, üzerine pastırmaları ekleyin.
- Pastırmaların iki yüzünü de tereyağına bulayın.
- Pastırmaları humusu servis ettiğiniz tabağın üzerine dizin.
- Tavada kalan tereyağını da üzerine gezdirin. Afiyet olsun.