Pastırmalı Humus Tarifi
Pastırmalı Humus tarifi: Pastırmalı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Humus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pastırmalı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram  nohut
- 2 yemek kaşığı  tahin
- 1 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 3 diş  sarımsak
- 1/4 adet  limon suyu
- 4 dilim  pastırma
- 1/2 çay kaşığı  tuz
Servisi için:
- 1 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 1 çay kaşığı  kırmızı toz biber
Pastırmalı Humus tarifi nasıl yapılır?
- Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutların suyunu süzün ve durulayın.
- Üzerini geçecek kadar su ilavesi ile nohutları orta ateşte haşlayın.
- Haşlanmış nohutları, suyunu süzdükten sonra blender ya da bir çatal yardımıyla püre haline getirin.
- Sarımsakları rendeleyin. Nohut püresini tahin, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu ve tuz ile karıştırın.
- Hazırladığınız humusun büyük bir bölümünü servis tabağına alın. Kalan kısmını pastırma dilimlerinin orta kısmına yerleştirdikten sonra rulo şeklinde sarın.
- Humus dolgulu pastırma dilimlerini de aynı servis tabağına yerleştirin.
- Servisi için; zeytinyağını kızdırın. Kırmızı toz biber ekledikten sonra karıştırın ve ocaktan alın. Biberli yağı humusun üzerine gezdirdikten sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Pastırmalı Humus tarifinin püf noktası nedir?
Daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek için haşlanmış nohutların kabuklarını çıkardıktan sonra püre haline getirin.
Pastırmalı Humus tarifi için servis önerisi
Daha kolay rulo olması için pastırmaları sirkede ıslattıktan sonra sarabilirsiniz.