Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastırmalı Humus Tarifi

Pastırmalı Humus

Pastırmalı Humus Tarifi

Pastırmalı Humus tarifi: Pastırmalı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Humus nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastırmalı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram nohut
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1/4 adet limon suyu
  • 4 dilim pastırma
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Servisi için:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Pastırmalı Humus tarifi nasıl yapılır?

  • Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutların suyunu süzün ve durulayın.
  • Üzerini geçecek kadar su ilavesi ile nohutları orta ateşte haşlayın.
  • Haşlanmış nohutları, suyunu süzdükten sonra blender ya da bir çatal yardımıyla püre haline getirin.
  • Sarımsakları rendeleyin. Nohut püresini tahin, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu ve tuz ile karıştırın.
  • Hazırladığınız humusun büyük bir bölümünü servis tabağına alın. Kalan kısmını pastırma dilimlerinin orta kısmına yerleştirdikten sonra rulo şeklinde sarın.
  • Humus dolgulu pastırma dilimlerini de aynı servis tabağına yerleştirin.
  • Servisi için; zeytinyağını kızdırın. Kırmızı toz biber ekledikten sonra karıştırın ve ocaktan alın. Biberli yağı humusun üzerine gezdirdikten sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Pastırmalı Humus tarifinin püf noktası nedir?

Daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek için haşlanmış nohutların kabuklarını çıkardıktan sonra püre haline getirin.

Pastırmalı Humus tarifi için servis önerisi

Daha kolay rulo olması için pastırmaları sirkede ıslattıktan sonra sarabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025