Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastırmalı Humus Tarifi

Pastırmalı Humus

Pastırmalı Humus Tarifi

Pastırmalı Humus tarifi: Pastırmalı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Humus nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastırmalı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Humus için:

  • 500 gram haşlanmış nohut (ve kabukları çıkarılmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 1 adet orta boy limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı su

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (veya kırmızı toz biber)
  • 1 kase pastırma (istediğiniz miktarda)
  • 1 tutam acı kuru biber (arzuya göre)

Pastırmalı Humus tarifi nasıl yapılır?

  • Nohutları rondoya alıyoruz. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tahin, sarımsak, kimyon, tuz ve suyu ekleyip çekiyoruz.
  • Homojen kıvama getirmemiz gerekiyor. Arada kontrol edip gerekirse 1-2 yemek kaşığı kadar su eklenebilir.
  • Kıvam tamamsa humusumuzu sunumunu yapacağımız tabağa veya bir güveç kaba alıyoruz.
  • Eğer güveç kaba alırsanız masaya getirmeden önce fırında ısıtabilirsiniz.
  • Gelelim pastırmamıza. Tereyağını sos tenceremize alıp altını hafif açalım.
  • Erimeye başladığında biberlerimizi ekleyelim ve 1 dakika sonrasında pastırmalarımızı koyalım.
  • Pastırmaları ister bütün, ister parçalayarak kullanabilirsiniz.
  • Altını açalım, kaynamaya çıktığı zaman kapatıp humusumuzun üzerine gezdirelim.
  • Başta birkaç adet nohut ayırdıysak onlarla da süsleyebiliriz. Afiyet olsun.

Pastırmalı Humus tarifinin püf noktası nedir?

Nohutları kabuklarıyla kullanmak zorunda iseniz, rondoda çekeceğiniz süreyi uzatın ve nohutları birkaç parçaya ayırarak azar azar çekin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025