Pastırmalı Humus Tarifi
Pastırmalı Humus tarifi: Pastırmalı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Humus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pastırmalı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı  haşlanmış nohut
- 1/4 su bardağı  zeytinyağı
- 2 diş  sarımsak
- 5 yemek kaşığı  tahin
- 1 adet  limonun suyu
- 4 yemek kaşığı  su
- 1 çay kaşığı  kimyon
- 1/2 çay kaşığı  karabiber
- 1 çay kaşığı  tuz
- 4-5 dilim  pastırma (üzerine)
- 1 yemek kaşığı  tereyağı (üzerine)
- 1-2 dal  maydanoz (üzerine)
Pastırmalı Humus tarifi nasıl yapılır?
- Bir gece önceden ıslatmış olduğunuz nohutları düdüklü tencerede haşlayın.
- Nohutlar haşlandıktan sonra kabuklarını mutlaka soyun. Yoksa humusunuz pütürlü olur. Mutfak robotuna tüm malzemeleri ekleyip püre haline getirin.
- Son olarak tereyağında pastırmayı kavurup humusun üzerine servis yaptım. Siz damak zevkinize göre istediğinizi ekleyebilirsiniz.
Pastırmalı Humus tarifinin püf noktası nedir?
Haşlanmış nohutun kabuklarını mutlaka soyun.