Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastırmalı Humus Tarifi

Pastırmalı Humus

Pastırmalı Humus Tarifi

Pastırmalı Humus tarifi: Pastırmalı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Humus nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastırmalı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı tahin
  • 1 adet limonun suyu
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4-5 dilim pastırma (üzerine)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (üzerine)
  • 1-2 dal maydanoz (üzerine)

Pastırmalı Humus tarifi nasıl yapılır?

  • Bir gece önceden ıslatmış olduğunuz nohutları düdüklü tencerede haşlayın.
  • Nohutlar haşlandıktan sonra kabuklarını mutlaka soyun. Yoksa humusunuz pütürlü olur. Mutfak robotuna tüm malzemeleri ekleyip püre haline getirin.
  • Son olarak tereyağında pastırmayı kavurup humusun üzerine servis yaptım. Siz damak zevkinize göre istediğinizi ekleyebilirsiniz.

Pastırmalı Humus tarifinin püf noktası nedir?

Haşlanmış nohutun kabuklarını mutlaka soyun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025