Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastırmalı Humus Tarifi

Pastırmalı Humus

Pastırmalı Humus Tarifi

Pastırmalı Humus tarifi: Pastırmalı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Humus nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastırmalı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut (kabukları soyulmuş)
  • 1/2 çay bardağı tahin
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 5-6 dilim çemensiz pastırma (parmak kalınlığında dilimlenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Pastırmalı Humus tarifi nasıl yapılır?

  • Bütün malzemeleri mutfak robotuna atın ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çekin.
  • Baharat oranını isteğinize göre ayarlayın.
  • Tereyağını eritip pastırmaları 2-3 kez çevirin. Çok fazla kurutmayın.
  • Humusu servis tabağına alın ve kaşıkla üzerine bastırarak hafif şekil verin. Pastırmayı yerleştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Pastırmalı Humus tarifinin püf noktası nedir?

Nohutları haşlarken suyuna karbonat atarsanız daha kolay soyulurlar.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025