Pastırmalı Humus Tarifi
Pastırmalı Humus tarifi: Pastırmalı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Humus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pastırmalı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Humus İçin:
- 500 gram  haşlanmış nohut
- 5 yemek kaşığı  tahin
- 2 diş  sarımsak
- 2 yemek kaşığı  limon suyu
- 4 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 2 parça  buz
- 1/2 çay kaşığı  tuz
- 1/2 çay kaşığı  sumak
- 1/2 çay kaşığı  kimyon
Üzeri İçin:
- 1 dilim  pastırma
- 4-5 dal  maydanoz
- 1 yemek kaşığı  zeytinyağı
Pastırmalı Humus tarifi nasıl yapılır?
- Nohut, tahin, sarımsak, limon suyu, zeytinyağını rondoya ekliyoruz.
- Pürüzsüz homojen bir yapı alana kadar rondodan geçiriyoruz.
- Ardından buz ve baharatları ekleyip rondodan geçirmeye devam ediyoruz. Servis etmek için kaseye alıyoruz.
- Üzeri için bir tavaya çok az yağ koyup pastırmayı tavada çıtır olana kadar pişiriyoruz.
- Üzerine doğrayıp serpiyoruz aynı şekilde doğranmış maydanoz ve zeytinyağını da ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.