Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastırmalı Humus Tarifi

Pastırmalı Humus

Pastırmalı Humus Tarifi

Pastırmalı Humus tarifi: Pastırmalı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Humus nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastırmalı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Humus İçin:

  • 500 gram haşlanmış nohut
  • 5 yemek kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 parça buz
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı sumak
  • 1/2 çay kaşığı kimyon

Üzeri İçin:

  • 1 dilim pastırma
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Pastırmalı Humus tarifi nasıl yapılır?

  • Nohut, tahin, sarımsak, limon suyu, zeytinyağını rondoya ekliyoruz.
  • Pürüzsüz homojen bir yapı alana kadar rondodan geçiriyoruz.
  • Ardından buz ve baharatları ekleyip rondodan geçirmeye devam ediyoruz. Servis etmek için kaseye alıyoruz.
  • Üzeri için bir tavaya çok az yağ koyup pastırmayı tavada çıtır olana kadar pişiriyoruz.
  • Üzerine doğrayıp serpiyoruz aynı şekilde doğranmış maydanoz ve zeytinyağını da ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025