Pastırmalı Cevizli Brüksel Lahanası Tarifi
Pastırmalı Cevizli Brüksel Lahanası tarifi: Pastırmalı Cevizli Brüksel Lahanası için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Cevizli Brüksel Lahanası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Pastırmalı Cevizli Brüksel Lahanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram brüksel lahanası
- 5 dilim çemensiz pastırma
- 1 su bardağı ceviz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Pişirmek için:
Pastırmalı Cevizli Brüksel Lahanası tarifi nasıl yapılır?
- Vestel Ziyafet Pişirici’nizi 5 numaralı 'Et Sote' modunda çalıştırın. Zeytinyağını Vestel Ziyafet Pişirici’nin tenceresine alın ve ısınmaya bırakın.
- Brüksel lahanalarının dış kabuklarını soyun, ardından sert kısımlarını ayırın ve keserek ikiye bölün.
- Pastırmaları, cevizi ve sarımsakları doğrayıp tencereye ekleyin ve kızarmaya başlayana kadar soteleyin. Son olarak Brüksel lahanalarını da ekleyin ve fazla karıştırmadan alt üst ederek renk alana kadar soteleyin.
- Tuzu ve karabiberi ekleyip sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Ziyafet olsun!