Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastırmalı Börek Tarifi

Pastırmalı Börek

Pastırmalı Börek Tarifi

Pastırmalı Börek tarifi: Pastırmalı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastırmalı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8 adet milföy hamuru (kare şeklinde)
  • 100 gram pastırma
  • 1 adet yumurta sarısı

Pastırmalı Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Milföy hamuru tezgahın üzerine alın. Ortasına kare şeklinde pastırmaları koyun.
  • Dört kenarından ortası açık kalacak şekilde kapatın. Kapattıktan sonra da her kenarın ortasını bıçak yardımıyla hafifçe kesin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede önceden ıstılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Pastırmalı Börek tarifinin püf noktası nedir?

Pastırma yerine peynir, ıspanak ya da dilediğiniz başka bir iç harç kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025