Pastırmalı Açık Pide Tarifi
Pastırmalı Açık Pide tarifi: Pastırmalı Açık Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Pastırmalı Açık Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pastırmalı Açık Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pide Hamuru İçin:
- 1/2 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 5-6 su bardağı un (bardak bardak, kıvama göre eklenecek)
- 1 adet yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Diğer Malzemeler:
- 100 gram kaşar peyniri
- 16 dilim pastırma
- 1 adet domates
- 4 adet yeşil biber
Pastırmalı Açık Pide tarifi nasıl yapılır?
- Yaş mayayı ölçülü ılık sütün bir kısmıyla çözdürün ve yaklaşık 10 dakika bekletin.
- Tuz hariç bütün harç malzemelerini ekleyin ve en son mayayı ekleyerek mayayı iyice hamurla karıştırın.
- Ölçülü unun hepsini bir anda eklemeyin. Sıvı malzemeleri ekledikçe karışıma azar azar ekleyin. Mesela önce 2 su bardağı unla başlayın. Tuzu ekleyin.
- Hamurun kıvamı kulak memesi kıvamına gelince yuvarlayın ve 60 gram'lık bezeler halinde unlu tezgahta üzerini örterek mayalandırın.
- Mayalanan hamurları hafif unlayarak uzunlamasına merdaneyle inceltin.
- Hafif kenarlarını yükseltin. Doğanmış domates ve biberi, rendelenmiş kaşar peynirini iç kısmına doldurun.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- En son pastırmaları koyun ve 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Afiyetler olsun.
Pastırmalı Açık Pide tarifinin püf noktası nedir?
Pastırmalar kurumasın isterseniz kaşar peynirlerini en üste koyabilir ve böylece kurumayı önleyebilirsiniz. Yaş maya ve kuru mayayı kullanmadan önce aktive etmek için ılık sütte bekletmelisiniz. Ancak instant maya için bu işlemi yapmanıza gerek yoktur.
Pastırmalı Açık Pide tarifi için servis önerisi
Yanına ayran veya demli bir çay çok yakışacak.