Pastiç Tarifi
Pastiç tarifi: Pastiç için gerekli malzemeler nelerdir? Pastiç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Pastiç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya (11 gram)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta beyazı (sarısını üzeri için ayırın)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un
İç Harcı İçin:
- 1 paket kakaolu pandispanya (veya kek, bisküvi parçaları)
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam
Pastiç tarifi nasıl yapılır?
- Hamurunu hazırlamak için, derin bir kasede ılık süt, maya ve toz şekeri karıştırığ 2-3 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin.
- Ardından üzerine yumurta beyazı, tuz ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın.
- Unu üzerine eleyerek ve yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamuru 30 dakika kadar mayalamaya bırakın.
- Bu esnada iç harcını hazırlayalım. Ufalanmış olan pandispanya kekinin üzerine süt, ceviz, kuru üzüm ve tarçın ekleyip karıştırın.
- Mayalanan hamuru iki bezeye ayırın. Her iki bezeyi de ayrı ayrı geniş dikdörtgen olacak şekilde merdane yardımıyla incecik açın.
- Hazırladığınız iç harcı açtığınız hamurun üzerine yayın.
- Hamuru çok sıkı olmayacak şekilde güzelce rulo haline getirin.
- Rulo halindeki hamurdan 3 parmak kalınlığında parçalar kesin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Hazırladığınız pastiçlerin üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiştirin ve 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Ilık olarak çay veya kahve yanında sevdiklerinizle afiyetle tüketin.