Paştet Tarifi
Paştet tarifi: Paştet için gerekli malzemeler nelerdir? Paştet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Paştet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 550 gram ciğer
- 2 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 150 gram tereyağı
- 500 mililitre su
Rulo İçin:
- 150 gram ceviz
- 100 gram tereyağı
Paştet tarifi nasıl yapılır?
- Karaciğeri küp doğrayıp suda kaynatın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra suyunu atın ve karaciğeri iyice yıkayın.
- Doğranmış 2 adet havuç ve 2 adet soğanı da ekleyip üzerine çıkacak kadar su alın ve tekrar ocağa alın.
- Suyu çekilene kadar pişirin ve üzerine 150 gr tereyağı ekleyip kavurduktan sonra kenarda soğutun.
- Daha sonra 150 gram cevizi ilave ederek blender ya da et çekme makinesinin en küçük gözünden 2 kez geçirin.
- İyice karıştırdıktan sonra streç filmi üzerine yayın ve dileğinize göre üzerine tereyağından bir tabaka oluşturun.
- Arasında boşluk bırakmayacak şekilde rulo haline getirin, streçin arasında istediğiniz formda şekillendirerek en az 4-5 saat dolapta bekletin. Afiyet olsun.