Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Paştet Tarifi

Paştet

Paştet Tarifi

Paştet tarifi: Paştet için gerekli malzemeler nelerdir? Paştet nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Paştet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 550 gram ciğer
  • 2 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 150 gram tereyağı
  • 500 mililitre su

Rulo İçin:

  • 150 gram ceviz
  • 100 gram tereyağı

Paştet tarifi nasıl yapılır?

  • Karaciğeri küp doğrayıp suda kaynatın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra suyunu atın ve karaciğeri iyice yıkayın.
  • Doğranmış 2 adet havuç ve 2 adet soğanı da ekleyip üzerine çıkacak kadar su alın ve tekrar ocağa alın.
  • Suyu çekilene kadar pişirin ve üzerine 150 gr tereyağı ekleyip kavurduktan sonra kenarda soğutun.
  • Daha sonra 150 gram cevizi ilave ederek blender ya da et çekme makinesinin en küçük gözünden 2 kez geçirin.
  • İyice karıştırdıktan sonra streç filmi üzerine yayın ve dileğinize göre üzerine tereyağından bir tabaka oluşturun.
  • Arasında boşluk bırakmayacak şekilde rulo haline getirin, streçin arasında istediğiniz formda şekillendirerek en az 4-5 saat dolapta bekletin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025