Pastel De Nata Tarifi
Pastel De Nata tarifi: Pastel De Nata için gerekli malzemeler nelerdir? Pastel De Nata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Pastel De Nata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket milföy hamuru
- 1 adet limon kabuğu
- 2 adet çubuk tarçın
- 250 mililitre su
- 500 mililitre süt
- 7 adet yumurta sarısı
Pastel De Nata tarifi nasıl yapılır?
- Şekeri bir bardak su ile karıştırarak eritiyoruz ve içerisine bir limon kabuğu ve tarçınları ekliyoruz, bir tencereye alıyoruz, kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kısıyoruz ve yoğunlaşınca kapatıyoruz.
- Başka bir kapta süt ile unu iyice çırparak kaynatıyoruz. Topaklanmaması önemli. Hafif yoğunlaşınca şekerli su ile karıştırarak birleştiriyoruz.
- Karışımı kenara alıyoruz ve karışım iyice ılıdıktan sonra yumurta sarılarını ekleyip güzelce çırpıyoruz. (Burada önemli olan karışım çok sıcaksa yumurta sarılarını eklememeniz, yoksa yumurtalar pişiyor.)
- Daha sonra muffin kalıplarınızı tereyağ ile yağlayıp kenara alıyoruz.
- Milföy hamurlarını tek tek kısa kenarlarından diğer kısa kenarına doğru rulo yapıyoruz ve 3 eşit parçaya ayırıyoruz, spiral kısımları üste gelecek şekilde muffin kalıbımıza yerleştirip içine bastırıyoruz ve arada ellerimize su değdirerek ortadan kenara bastırarak kenarları eşit, tabanı ince olacak şekilde çanak şekilleri veriyoruz.
- Diğer taraftan karışımımızı bir süzgeç yardımı ile süzüyoruz, kalan kısmı çanaklarımızın içerisine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 250 derece fırınımızda 15 dakika pişiriyoruz, işte bu kadar, afiyetler olsun.
Pastel De Nata tarifinin püf noktası nedir?
Fırınınızı tanımak çok önemli, bu tatlının püf noktası üzerinin sütlaç gibi olması. Bu yüzden kontrollü pişirmekte fayda var.