Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye Tarifi

Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye Tarifi

Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye tarifi: Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı ( sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un (aldığı kadar)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı çekirdek içi

Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için gerekli malzemeler yoğurma kabına alınır. Hepsi karıştırılır, yoğrulur. Un kontrollü eklenir. Çok yumuşak ve çok sert olmasın. Güzel bir kıvam elde edilir.
  • Hamur matında veya 2 pişirme kağıdı arasında 1-1,5 cm kalınlığında açılır. Hamur kesiciyle küçük kareler çıkarılır. İstediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.
  • Fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerlerine pekmezle karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. Çörek otu ve ay çekirdeği serpiştirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra biraz kabaracaklar. Sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025