Pastane Usulü Sütlaç Tarifi
Pastane Usulü Sütlaç tarifi: Pastane Usulü Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Usulü Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kase
Pastane Usulü Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kilogram süt
- 500 gram toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su (nişastayı inceltmek için)
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1 paket vanilya
- 1 kase fındık içi (servis için)
Pastane Usulü Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle pirinç yıkanır ve haşlanır. Sütü uygun bir tencereye alıp şekeri de ekleyelim. Kısık ateşte kaynamaya alalım.
- Diğer taraftan bir kaba yumurta, nişasta ve suyu alalım karıştıralım.
- Kaynayan süte yavaş yavaş ekleyelim altını karıştırın ki tutmasın. Süt yoğunlaşacaktır.
- Haşlanan pirinçlerin suyunu iyice süzdükten sonra onu da ekleyip karıştıralım ve en son vanilyayı ekleyip altını kapatalım.
- Sütlacımızı dilediğiniz kaplara eşit ölçüde dolduralım. Derin bir fırın tepsisine dizelim.
- Fırın tepsisine sıcak su ekleyip 200 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.
Pastane Usulü Sütlaç tarifinin püf noktası nedir?
Tepsiye koyacağımız su sıcak olursa sütlaçlarımızın üzeri daha çabuk kızarır.