Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Usulü Sütlaç Tarifi

Pastane Usulü Sütlaç

Pastane Usulü Sütlaç Tarifi

Pastane Usulü Sütlaç tarifi: Pastane Usulü Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Usulü Sütlaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Usulü Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 kilogram süt
  • 500 gram toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su (nişastayı inceltmek için)
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 paket vanilya
  • 1 kase fındık içi (servis için)

Pastane Usulü Sütlaç tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle pirinç yıkanır ve haşlanır. Sütü uygun bir tencereye alıp şekeri de ekleyelim. Kısık ateşte kaynamaya alalım.
  • Diğer taraftan bir kaba yumurta, nişasta ve suyu alalım karıştıralım.
  • Kaynayan süte yavaş yavaş ekleyelim altını karıştırın ki tutmasın. Süt yoğunlaşacaktır.
  • Haşlanan pirinçlerin suyunu iyice süzdükten sonra onu da ekleyip karıştıralım ve en son vanilyayı ekleyip altını kapatalım.
  • Sütlacımızı dilediğiniz kaplara eşit ölçüde dolduralım. Derin bir fırın tepsisine dizelim.
  • Fırın tepsisine sıcak su ekleyip 200 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.

Pastane Usulü Sütlaç tarifinin püf noktası nedir?

Tepsiye koyacağımız su sıcak olursa sütlaçlarımızın üzeri daha çabuk kızarır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025