Pastane Usulü Supangle Tarifi
Pastane Usulü Supangle tarifi: Pastane Usulü Supangle için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Usulü Supangle nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pastane Usulü Supangle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 adet yumurt sarısı
- 160 gram bitter çikolata (iki paket)
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı buzlu soğuk su
Pastane Usulü Supangle tarifi nasıl yapılır?
- Şeker, un ve kakaoyu bir tencereye alın ve karıştırın.
- Üzerine sütü ekleyin, ve mümkün olabildiğince az kabarcık çıkararak çırpıcıyla karıştırın.
- Yumurtaları da ekleyin ve tüm malzemelerle birleşinceye dek karıştırın.
- Ocağın ısısını orta-düşük ayara getirin. Supangle karışımını sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirin, ardından ocaktan alın.
- İlk sıcağı çıkınca içine bitter çikolata ve tereyağını ekleyerek karıştırın.
- Soğumasını beklerken ara ara karıştırarak supangle karışmının kabuk tutmasını önleyin.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra buzlu suyu dökerek karıştırın. Karışımının kıvamı pürüzsüz değilse bir mikser veya blender yardımıyla kıvamını düzeltin.
- Supangle karışımını servis kaselerinize paylaştırarak bir süre oda sıcaklığında ardından buzdolabında dinlendirin. Servis etmeden önce dilerseniz toz fıstık, çikolata rendesi veya parçacıklarıyla süsleyin. Afiyet olsun!
Pastane Usulü Supangle tarifinin püf noktası nedir?
Soğuk suyun içindeki buzları supangle içine dökmeden önce alın.
Pastane Usulü Supangle tarifi için servis önerisi
Arzuya göre servis kaselerinizin tabanına parçalanmış kek veya kurabiye parçaları koyabilirsiniz.