Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Usulü Şekerpare Tarifi

Pastane Usulü Şekerpare

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi

Pastane Usulü Şekerpare tarifi: Pastane Usulü Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Usulü Şekerpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Usulü Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 125 gram margarin
  • 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılmalı)
  • 3 su bardağı un ( yumurtanın büyüklüğüne göre biraz daha eklenebilir)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1/2 adet limon

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı kakao

Pastane Usulü Şekerpare tarifi nasıl yapılır?

  • Margarin ve yumurtayı karıştıralım.(1 yumurtanın sarısını ayırmayı unutmayalım)
  • Un dışında diğer malzemeleri de ekleyelim.
  • Unu da azar azar yoğurarak ekleyelim. Yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam elde etmemiz gerekiyor. Çok sert olursa pişince şerbeti içine güzel çekmez.
  • Kıvamındaki hamurumuza şekil verdikten sonra üzeri için yumurta sarısı ve kakaoyu karıştırıp fırça yardımı ile sürelim.
  • 180 derecelik fırında üzeri kızarsan kadar tutalım.
  • Şerbeti için su ve şekeri küçük tencereye alalım. Üzerine yarim limonu sıkalım ve topaklanmaması için de 1 dilim limon koyarak öyle kaynatalım. Kaynadıktan sonra soğumaya alalım.
  • Unutmayın! Şerbet önceden hazırlanmalı. Şerbet dökerken şekerpare kurabiyelerin sıcak, şerbetin soğuk olması lazım.
  • Şerbetini döktükten sonra arada tepsi içinde alt üst çevirelim ki güzelce emsin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025