Pastane Usulü Şekerpare Tarifi
Pastane Usulü Şekerpare tarifi: Pastane Usulü Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Usulü Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Pastane Usulü Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram margarin
- 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılmalı)
- 3 su bardağı un ( yumurtanın büyüklüğüne göre biraz daha eklenebilir)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Şerbeti için:
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1/2 adet limon
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı kakao
Pastane Usulü Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Margarin ve yumurtayı karıştıralım.(1 yumurtanın sarısını ayırmayı unutmayalım)
- Un dışında diğer malzemeleri de ekleyelim.
- Unu da azar azar yoğurarak ekleyelim. Yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam elde etmemiz gerekiyor. Çok sert olursa pişince şerbeti içine güzel çekmez.
- Kıvamındaki hamurumuza şekil verdikten sonra üzeri için yumurta sarısı ve kakaoyu karıştırıp fırça yardımı ile sürelim.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarsan kadar tutalım.
- Şerbeti için su ve şekeri küçük tencereye alalım. Üzerine yarim limonu sıkalım ve topaklanmaması için de 1 dilim limon koyarak öyle kaynatalım. Kaynadıktan sonra soğumaya alalım.
- Unutmayın! Şerbet önceden hazırlanmalı. Şerbet dökerken şekerpare kurabiyelerin sıcak, şerbetin soğuk olması lazım.
- Şerbetini döktükten sonra arada tepsi içinde alt üst çevirelim ki güzelce emsin.