Pastane Usulü Kazandibi Tarifi
Pastane Usulü Kazandibi tarifi: Pastane Usulü Kazandibi için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Usulü Kazandibi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pastane Usulü Kazandibi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 5 yemek kaşığı nişasta
Yakmak için:
- 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Pastane Usulü Kazandibi tarifi nasıl yapılır?
- Vanilya hariç kazandibinin tüm malzemelerini bir tencerenin içerisine aktarın. Ocağın altını açmadan tüm malzemeleri güzelce çırparak karıştırın.
- Ocağınızın altını orta ateşte açın ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Kıvam alan kazandibinizi ocaktan alın.
- Isıya dayanıklı bir kabının tabanını tereyağı yardımıyla eşit miktarda düz bir tabaka olacak şekilde yağlayın. Üzerine tel süzgeç yardımıyla pudra şekerini eleyerek yayın. Her yere eşit şekilde dağılmasına özen gösterin.
- Hafif ılınmış kazandibi harcınızı tepsinize yayın. Orta ateşin üzerine alın. Biz bez yardımıyla kabınızı belli aralıklarla çevirerek altının yanmasını sağlayın. Her yerini dilediğiniz düzeyde yaktıktan sonra ocaktan alın.
- İçi soğuk su dolu olan bir tepsinin içerisine kazandibinizi oturtun ve ılınmasını bekleyin. Ilıyan kazandibinizi buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra buzdolabından çıkarın.
- Dilimleyerek çıkarın ve servis edin, afiyetler olsun.
Pastane Usulü Kazandibi tarifinin püf noktası nedir?
Isıya dayanıklı bir kap kullanmaya özen gösterin. Kazandibinizin dibini yakarken elinizin yanmaması için kabı bir bez yardımıyla çevirin ve belli sürelerde çevirin. Dibinin eşit miktarda yanmasını istiyorsanız tereyağı ve pudra şekerini düz bir katman halinde, eşit biçimde hazırlayın. İçi su dolu kabın çok yüksek olmamasına özen gösterin ki kazandibizin içerisine su kaçmasın. İçi su dolu bir kaba oturtmak kazandibinin daha kolay çıkmasını sağlayacaktır.