Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Usulü İrmiksiz Şekerpare Tarifi

Pastane Usulü İrmiksiz Şekerpare

Pastane Usulü İrmiksiz Şekerpare Tarifi

Pastane Usulü İrmiksiz Şekerpare tarifi: Pastane Usulü İrmiksiz Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Usulü İrmiksiz Şekerpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Usulü İrmiksiz Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 - 4,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Pastane Usulü İrmiksiz Şekerpare tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbetini hazırlayarak başlayın. Su ve şekeri bir tencerenin içerisine aktarın. Şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip birkaç dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Un hariç şekerpare hamurunun tüm malzemelerini bir kabın içerisinde güzelce karıştırın.
  • Ardından üzerine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bu kıvama ulaşınca daha fazla un ilave etmeyin.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp dilediğiniz şekli verin. (Yassı, yuvarlak vb) Ardından şekil verdiğiniz hamurları yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizin.
  • Fırça yardımıyla yumurta sarısını şekerparelerinizin üzerine sürün. Çatal yardımıyla şekerparelerinizin üzerinden geçip çizgiler oluşturun.
  • Ardından kurabiyelerinizi 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar ortalama 20-30 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyelerinizin üzerine önceden hazırladığınız soğuk şerbeti gezdirin. Şerbetini çekmesi için oda sıcaklığında tatlınızı dinlendirin. Tüm şerbetini çekince servis edin. Afiyetler olsun!

Pastane Usulü İrmiksiz Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?

Hamurun kıvamının daha da güzelleşmesini isterseniz hazırladığınız hamuru streç filmle sararak 1 gece ya da en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Şerbeti soğuk, tatlınız sıcakken ikisini birleştirin. İçerisine dilerseniz ceviz, fındık içi vb malzemeler ilave edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025