Pastane Usulü İrmikli Şekerpare Tarifi
Pastane Usulü İrmikli Şekerpare tarifi: Pastane Usulü İrmikli Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Usulü İrmikli Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Pastane Usulü İrmikli Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
Pastane Usulü İrmikli Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Önce şeker su iyice karıştırılıp kısık ateşte 30 dakika kaynatılır. Ocaktan almaya 5 dakika kala limon suyu damlatılıp ocaktan alınır ve şerbet soğumaya bırakılır.
- Hamur için tereyağ ve şeker iyice çırpılır daha sonra diğer malzemeler katılıp ele yapışmayan hamur yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil verilip tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizikle atılır 170 derece fırında 20 dakika pişirilir.
- Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür. Şerbet çekince üzeri süslenerek servis edilir. Afiyetler olsun!