Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Usulü İrmikli Şekerpare Tarifi

Pastane Usulü İrmikli Şekerpare

Pastane Usulü İrmikli Şekerpare Tarifi

Pastane Usulü İrmikli Şekerpare tarifi: Pastane Usulü İrmikli Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Usulü İrmikli Şekerpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Usulü İrmikli Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 3 damla limon suyu

Pastane Usulü İrmikli Şekerpare tarifi nasıl yapılır?

  • Önce şeker su iyice karıştırılıp kısık ateşte 30 dakika kaynatılır. Ocaktan almaya 5 dakika kala limon suyu damlatılıp ocaktan alınır ve şerbet soğumaya bırakılır.
  • Hamur için tereyağ ve şeker iyice çırpılır daha sonra diğer malzemeler katılıp ele yapışmayan hamur yoğurulur.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil verilip tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizikle atılır 170 derece fırında 20 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür. Şerbet çekince üzeri süslenerek servis edilir. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025