Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Usulü Fırın Sütlaç Tarifi

Pastane Usulü Fırın Sütlaç

Pastane Usulü Fırın Sütlaç Tarifi

Pastane Usulü Fırın Sütlaç tarifi: Pastane Usulü Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Usulü Fırın Sütlaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Usulü Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası

Pastane Usulü Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencerenin içerisine su ve pirinci aktarın. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar güzelce pişirin.
  • Ardından içine 4 su bardağı sütü ilave edin. Yarım su bardağını bir kenarda bırakın. Şekeri de ekleyerek kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirin.
  • Ayırdığınız sütün içerisine nişastayı koyarak güzelce karıştırın. Nişastalı sütü ocağın üzerine kıvam almakta olan karışımın içerisine azar azar ekleyin.
  • Son olarak vanilyayı da ekleyerek güzelce karıştırın. Kıvamının yoğunlaştığını gözlemleyeceksiniz. Bu aşamalarda sütlacı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Ardından sütlacı ocaktan alın.
  • Bir fırın tepsisinin içerisine kaselerinizi ya da toprak kaplarınızı dizin. Kapların yarısına gelecek şekilde su ekleyin. Kapların içerisine sütlaçları pay edin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin. Fırının sadece üst ayarını açın. Üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10- 15 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra servis edin.

Pastane Usulü Fırın Sütlaç tarifinin püf noktası nedir?

Sütün bir kısmını ayırıp nişastayı içinde güzelce eritin. Ardından bu nişastalı sütü, pişen sütlacın içerisine azar azar ilave edin. Bir yandan da karıştırmayı ihmal etmeyin. Aksi takdirde beklenmedik sonuçlar ortaya çıkabilir. Daha şekerli tatlardan hoşlanıyorsanız şeker oranını 1 su bardağı olarak kullanabilirsiniz. Fırınınızı önceden mutlaka ısıtın, tepsiye koyacağınız suyun soğuk olmasına özen gösterin. Oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirip öyle servis edin.

Pastane Usulü Fırın Sütlaç tarifi için servis önerisi

Üzerine fındık serperek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025