Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Usulü Ekler Tarifi

Pastane Usulü Ekler

Pastane Usulü Ekler Tarifi

Pastane Usulü Ekler tarifi: Pastane Usulü Ekler için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Usulü Ekler nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Usulü Ekler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı su
  • 50 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta

Krema için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 100 ml. sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Çikolata sosu:

  • 100 ml. sıvı krema
  • 1 paket bitter çikolata

Pastane Usulü Ekler tarifi nasıl yapılır?

  • Su, şeker, tuz ve tereyağ tencereye alınır. Tereyağ eriyip su kaynayınca un eklenir. Hızlıca karıştırılır.
  • Hamur toparlanınca 1-2 dakika daha karıştırılarak pişirilir.  Hamur başka bir kaba aktarılıp karıştırılarak soğutulur.
  • Birer birer yumurta eklenir. Her yumurtayı hamura karıştırdıktan sonra diğeri eklenir.
  • Akışkan bir hamur elde edilir. Sıkma torbasına alınıp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı şeritler olacak şekilde sıkılır.nÖnceden ısıtılan 180 derece alt üst ayarda fırında önce 20-25 dakika pişirilir (Hamurlar şişeceği için fırın kapağı kesinlikle açılmaz).
  • Daha sonra fırın ısısı 150 dereceye düşürülerek 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.

Pastane Usulü Ekler tarifinin püf noktası nedir?

Sıkma torbasına alınıp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.Hamurlar şişeceği için fırın kapağı kesinlikle açılmaz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025