Pastane Usulü Ekler Tarifi
Pastane Usulü Ekler tarifi: Pastane Usulü Ekler için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Usulü Ekler nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Pastane Usulü Ekler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 50 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
Krema için:
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 100 ml. sıvı krema
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Çikolata sosu:
- 100 ml. sıvı krema
- 1 paket bitter çikolata
Pastane Usulü Ekler tarifi nasıl yapılır?
- Su, şeker, tuz ve tereyağ tencereye alınır. Tereyağ eriyip su kaynayınca un eklenir. Hızlıca karıştırılır.
- Hamur toparlanınca 1-2 dakika daha karıştırılarak pişirilir. Hamur başka bir kaba aktarılıp karıştırılarak soğutulur.
- Birer birer yumurta eklenir. Her yumurtayı hamura karıştırdıktan sonra diğeri eklenir.
- Akışkan bir hamur elde edilir. Sıkma torbasına alınıp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
- Dinlenen hamur, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı şeritler olacak şekilde sıkılır.nÖnceden ısıtılan 180 derece alt üst ayarda fırında önce 20-25 dakika pişirilir (Hamurlar şişeceği için fırın kapağı kesinlikle açılmaz).
- Daha sonra fırın ısısı 150 dereceye düşürülerek 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
Pastane Usulü Ekler tarifinin püf noktası nedir?
Sıkma torbasına alınıp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.Hamurlar şişeceği için fırın kapağı kesinlikle açılmaz.