Pastane Usulü Dereotlu Poğaça Tarifi
Pastane Usulü Dereotlu Poğaça tarifi: Pastane Usulü Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Usulü Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
Pastane Usulü Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tereyağı
- 1 paket instant maya
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 5 su bardağı un
- 12 dal dereotu
- 100 gram beyaz peynir
Pastane Usulü Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı 180 dereceye getirin ve ısınmaya bırakın. Fırın tepsinize yanmaz kağıt serip, bir kenara alın.
- Ilık sütü, mayayı ve şekeri bir kaba alıp, karıştırın ve bekletin. Maya köpürünce aktif hale gelmiş demektir.
- Bu sırada iç harcı için peyniri ezin dilerseniz, baharat ekleyip, karıştırın.
- Mayalı karışımın içine; yağları, yumurtayı ve tuzu ekleyin. Yoğurmaya başlayın. Unu ise azar azar ekleyerek, yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Son olarak ince doğranmış dereotlarını ilave ederek biraz daha yoğurun ve bir kenara alın.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın, tezgahınızın üzerinde fazla inceltmeden açın ve içine hazırladığınız peynirli karışımdan ekleyin. Kenarlarından orta kısma doğru uzunlamasına kapatın.
- Fırın tepsinizin üzerine, poğaçaların birleşim yerleri altta olacak şekilde aralıklı olarak dizin. 15 dakika kadar tepsi mayalanması için bekletin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalınızla şekil verdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üst kısımları kızarana kadar pişirin.