Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Usulü Dereotlu Poğaça Tarifi

Pastane Usulü Dereotlu Poğaça

Pastane Usulü Dereotlu Poğaça Tarifi

Pastane Usulü Dereotlu Poğaça tarifi: Pastane Usulü Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Usulü Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Usulü Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram tereyağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 5 su bardağı un
  • 12 dal dereotu
  • 100 gram beyaz peynir

Pastane Usulü Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Fırınınızı 180 dereceye getirin ve ısınmaya bırakın. Fırın tepsinize yanmaz kağıt serip, bir kenara alın.
  • Ilık sütü, mayayı ve şekeri bir kaba alıp, karıştırın ve bekletin. Maya köpürünce aktif hale gelmiş demektir.
  • Bu sırada iç harcı için peyniri ezin dilerseniz, baharat ekleyip, karıştırın.
  • Mayalı karışımın içine; yağları, yumurtayı ve tuzu ekleyin. Yoğurmaya başlayın. Unu ise azar azar ekleyerek, yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Son olarak ince doğranmış dereotlarını ilave ederek biraz daha yoğurun ve bir kenara alın.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın, tezgahınızın üzerinde fazla inceltmeden açın ve içine hazırladığınız peynirli karışımdan ekleyin. Kenarlarından orta kısma doğru uzunlamasına kapatın.
  • Fırın tepsinizin üzerine, poğaçaların birleşim yerleri altta olacak şekilde aralıklı olarak dizin. 15 dakika kadar tepsi mayalanması için bekletin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalınızla şekil verdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üst kısımları kızarana kadar pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025