Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Usulü Çatal Kurabiye Tarifi

Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Pastane Usulü Çatal Kurabiye Tarifi

Pastane Usulü Çatal Kurabiye tarifi: Pastane Usulü Çatal Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Usulü Çatal Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Usulü Çatal Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 6 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı çörek otu

Pastane Usulü Çatal Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını küp küp doğrayın.
  • Geniş bir kasede kuru malzemelerden mahlep, tuz, şeker ve elemiş olduğunuz unu karıştırın.
  • Tereyağını kasede karıştırdığınız kuru malzemelere parmak uçlarınızla yavaş yavaş yedirerek ekleyin.
  • Ardından sıvı malzemeleri eklemeye başlayın. Sirke, ayçicek yağı ve yoğurdu ekleyin.
  • Tüm malzemeleri karıştırarak bir araya getirdiğinizde yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmiş olmalısınız.
  • Hamur hazır olduğunda üzerini kapatarak buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Buzdolabından çıkardıktan sonra hamurun oda ısısına gelmesini bekleyin. Sonrasında şekil vermeye başlayabilirsiniz.
  • Yağlı kağıtları yerleştirdiğiniz fırın tepsilerinizi bir kenara alın.
  • Hazırladığınız hamurdan istediğiniz çatal kurabiye boyutuna göre parçalar kopararak şekil vermeye başlayın.
  • Hamurdan kopardığınız parçaları uzunlamasına açın ve iki uzun hamur şeridini birleştirerek çatal kurabiye haline getirin.
  • Tepsiye yerleştirdiğiniz çatal kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün ve ardından çörek otunu üzerlerine serpin.
  • Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Çatal kurabiyeniz servise hazır, afiyet olsun!

Pastane Usulü Çatal Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Tereyağı yerine margarin kullanabilirsiniz. Damak zevkinize göre hamurdaki mahlep oranını artırabilir veya azaltabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025