Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Usulü Çatal Kurabiye Tarifi

Pastane Usulü Çatal Kurabiye

Pastane Usulü Çatal Kurabiye Tarifi

Pastane Usulü Çatal Kurabiye tarifi: Pastane Usulü Çatal Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Usulü Çatal Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Usulü Çatal Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 120 gr. tereyağı veya margarin
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 - 3,5 su bardağı un

Pastane Usulü Çatal Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Un hariç kalan tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice harmanlayalım.
  • Son aşamada unu yavaş yavaş eklerken bir yandan da yoğurmaya devam edelim.(Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmiş olmalısınız.)
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, tezgah üstünde yuvarlayarak şerit şekli almasını sağlayalım.
  • Hamur şeritlerini ikiye kıvırıp uçlarını bastırarak birleştirelim ve böylelikle çatal kurabiyeye şeklini vermiş olalım.
  • Kalan bütün hamur için aynı işlemi uygulayalım ve fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısını sürelim ve çörek otu veya susamı serpelim.nÖnceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.nSoğuduğunda servise hazır! Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025