Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Usulü Beze Tarifi

Pastane Usulü Beze

Pastane Usulü Beze Tarifi

Pastane Usulü Beze tarifi: Pastane Usulü Beze için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Usulü Beze nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Usulü Beze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta beyazı (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz

Pastane Usulü Beze tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle yumurtaların beyazlarını ve tuzu çırpma kabına alıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. (Yumurtaları sarılarından ayırırken bir damla bile sarı karışmaması gerekiyor, aksi halde bezenin kıvamı tutmaz.)
  • Çırpma işlemine hiç ara vermeden yavaş yavaş şekeri ilave edip, 10 dakika daha çırpmaya devam edelim.
  • Toplamda 15 dakikalık çırpmanın sonunda akışkan olmayan yoğun bir kıvam elde etmiş olacağız.
  • Hazırladığımız beze karışımını sıkma torbasına alalım ve ucuna küçük yıldız duy takarak fırın tepsisine minik minik sıkıp bırakalım. (Sıkma duyunuz veya sıkma pompanız yoksa buzdolabı poşetinin ucundan makas yardımıyla minik bir delik açıp o şekilde de tepsiye sıkabilirsiniz.)
  • •Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 1,5 saat pişirelim.(Fırını 100 derecenin üzerine çıkarmayın, aksi halde içi pişmez ve dışı yanar.) Soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun.

Pastane Usulü Beze tarifinin püf noktası nedir?

Bezenin kıvamı için çırpma süresi çok önemli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025