Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Tuzlusu Tarifi

Pastane Tuzlusu

Pastane Tuzlusu Tarifi

Pastane Tuzlusu tarifi: Pastane Tuzlusu için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Tuzlusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Tuzlusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gr. oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Pastane Tuzlusu tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için gereken tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamuru iki yağlı kağıdın arasında yaklaşık 1 cm inceliğinde açın ve bir kare kalıp ile kesin.
  • Kestiğiniz hamurları yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin ve üstlerine yumurta sarısı sürün.
  • Susamla çörek otunu karıştırın ve üstlerine serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın. Ilıklaştıktan sonra ılık ya da soğuk olarak servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025