Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Tadında Şekerpare Tarifi

Pastane Tadında Şekerpare

Pastane Tadında Şekerpare Tarifi

Pastane Tadında Şekerpare tarifi: Pastane Tadında Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Tadında Şekerpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Tadında Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su

Pastane Tadında Şekerpare tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak 3,5 su bardağı şeker ve su ile şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığında erimiş olan yağın içerisine un, irmik, yumurta, şeker, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
  • Yağlı kağıt serilmiş büyük boy tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil vererek dizin.
  • Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürün.
  • Son olarak bir çatal yardımı ile üzerine hafif çizikler atın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Şekerpareleri 2-3 dakika bekletip, sıcak şekerparelerin üzerine, soğuk şerbeti dökün.
  • En az 2 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pastane Tadında Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?

Eğer hamurunuz biraz cıvık kalırsa şekerpareler fırında yayılabilir. O yüzden yumuşaklığını iyi ayarlamak gerekir. Çabuk yanma riskine karşı, ara sıra fırını kontrol etmenizde fayda var. Üzeri kızarınca çıkarınız.

Pastane Tadında Şekerpare tarifi için servis önerisi

Dilerseniz üzerine Antep fıstığı serpiştirerek süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025