Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Tadında Karaköy Poğaçası Tarifi

Pastane Tadında Karaköy Poğaçası

Pastane Tadında Karaköy Poğaçası Tarifi

Pastane Tadında Karaköy Poğaçası tarifi: Pastane Tadında Karaköy Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Tadında Karaköy Poğaçası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Tadında Karaköy Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1,5 yemek kaşığı (tepeleme) toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
  • 4,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı çörek otu

Pastane Tadında Karaköy Poğaçası tarifi nasıl yapılır?

  • Orta boy bir kabın içerisine ılık süt, su, maya ve şekeri koyun. Güzelce karıştırın.
  • Ardından sıvı yağ, yumurta ve margarini koyarak güzelce karıştırın.
  • Ardından tuzu ve unu eleyerek bu karışımın içerisine yedirmeye başlayın. Unu azar azar ilave edin ki fazla ya da az gelme durumların önüne geçmiş olun.
  • Yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle ya da streç filmle örtün ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalandırın.
  • Mayalanan hamurdan orta büyüklükte bezeler elde edin ve güzelce yuvarlayın ya da uzunlanmasına şekiller verin.
  • Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın, 10 dakika kadar daha mayalandırın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalın arka kısmıyla yukarıdan aşağıya doğru çizerek şekil verin. 180 derecede ısıtılmış fırında 20-30 dakika arası pişirin. Bu süre fırının performansına göre değişebilir.
  • Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle yiyin.

Pastane Tadında Karaköy Poğaçası tarifinin püf noktası nedir?

Süt ve suyun ılık olmasına özen gösterin. Margarin ve diğer tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına da özen gösterin. Unu mutlaka eleyerek kullanın ve tuzu orta aşamalarda içerisine ilave edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025