Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Tadında Baklava Tarifi

Pastane Tadında Baklava

Pastane Tadında Baklava Tarifi

Pastane Tadında Baklava tarifi: Pastane Tadında Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Tadında Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Tadında Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

İçi için:

  • 300 gram ceviz içi (ince çekilmiş)

Yüzeyi için:

  • 250 gram tereyağı
  • 2 su bardağı nişasta (buğday veya mısır)

Şerbet için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1/3 adet limon

Pastane Tadında Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • 3 malzeme karışarak güzel bir hamur yoğrulur.
  • Hamur 60 küçük bezeye bölünür. Nişastaya bulanarak tabak büyüklüğünde açılır.
  • 15 üst üste konarak merdaneyle ince olacak şekilde açılır.
  • 15 beze tekrar açılır aralara nişasta konarak üstüne koyulur merdaneyle açılır.
  • Tepsiye döşenir eşit şekilde bol ceviz serpilir. Diğer hamurlar da açılarak aynı şekilde yerleştirilir.
  • İstenilen şekilde kesilir. Kızdırılmış tereyağı üzerine eşit dökülür.
  • Şerbeti hazırlanır ve soğutulur.
  • 175 derece fırında 45 dakika pişirilir (Fansız ayarda) fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti verilir. Fıstıkla süslenir.

Pastane Tadında Baklava tarifinin püf noktası nedir?

Ara katlara kızdırılmış tereyağı serpilir. En üst kat için açılan yufkayı tepsinin büyüklüğünde kesilir düzgün olması için. Kenarlar bıçak yardımıyla düzeltilir içe kırılır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025