Pastane Simidi Tarifi
Pastane Simidi tarifi: Pastane Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Simidi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Pastane Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 su bardağı un
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı su
- 21 gram yaş maya (1/2 paket)
- 1 çay kaşığı mahlep
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 su bardağı susam
- 1 çay bardağı pekmez
- 1,5 su bardağı su
Pastane Simidi tarifi nasıl yapılır?
- Sıcağa yakın ılık suyu, şeker ve yaş mayayı bir kabın içine alın. Şeker ve mayanın iyice erimesini sağlayın ve bu şekilde 15 dakika bekletin.
- Beklettiğiniz karışımın içerisine zeytinyağı, yoğurt ve yumurtayı ilave edip iyice karıştırın.
- Yavaş yavaş ununuzu ilave ederek kıvam almasını sağlayın. Henüz kıvam alma aşamasındayken içerisine tuz ve mahlebi ilave ederek iyice özleşene kadar yoğurun. Bu aşamada un yetersiz gelirse ilave edin.
- İyice yoğrulan hamuru üzeri ıslak bir bezle örtülü bir biçimde yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen hamuru eşit büyüklükteki 12 bezeye ayırın. Bu şekilde bir süre daha dinlendirin.
- Her bezeden hafifçe yağlanmış tezgahın üzerinde iki adet silindir elde edin ve elinizle hafifçe uzatın.
- Bu iki silindiri birbirine dolayın, son olarak uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
- Fırınınızı 200 derece ısıtın.
- Su ve pekmezi bir kabın içinde karıştırın. Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya ardından susama bastırarak fırın tepsisine dizin.
- Isıtılmış fırında üzerleri kızarına kadar pişirin. Piştikten sonra çıkarıp afiyetle yiyin.
Pastane Simidi tarifinin püf noktası nedir?
Hazırladığınız simit hamurunu iyice dinlendirin ve mayanın aktive olmasını sağlayın.