Pastane Şekerparesi Tarifi
Pastane Şekerparesi tarifi: Pastane Şekerparesi için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Şekerparesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
17 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
17 adet
Pastane Şekerparesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 60 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı
- 1/4 su bardağı pudra şekeri
- 1/4 su bardağı irmik
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 5 damla limon suyu
Üzeri İçin:
- 1 tutam toz antep fıstığı
- 1 adet yumurt sarısı
Pastane Şekerparesi tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyene dek karıştırın ve ardından ocağın altını açıp kaynamaya bırakın.
- Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatın ve ardından limon suyunu da ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Şerbeti ılıklaşması için bir kenara alın.
- Hamuru için; yumurtaları, margarini, irmiği ve pudra şekerini bir kapta güzelce karıştırın.
- Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyin.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarladıktan sonra hafifçe bastırarak oval bir şekil verin. Uçlarını da parmaklarınızla hafifçe sivriltin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Üstlerine yumurta sarısı sürün ve bir çatal yardımıyla şekil verin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek, yaklaşık 17 dakika pişirin.
- Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz, üstlerine ılıklaşmış olan şerbeti dökün ve şerbeti tamamen çekmeleri için, tepsinin üstünü kapatıp, 1-2 saat bekletin.
- Ardından bir servis tabağına alın toz Antep fıstığı ile süsledikten sonra servis edin.
Pastane Şekerparesi tarifinin püf noktası nedir?
Kullanacağınız yumurtaların ve katı yağın oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.