Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Şekerparesi Tarifi

Pastane Şekerparesi

Pastane Şekerparesi Tarifi

Pastane Şekerparesi tarifi: Pastane Şekerparesi için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Şekerparesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Şekerparesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 60 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta akı
  • 1/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1/4 su bardağı irmik
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 5 damla limon suyu

Üzeri İçin:

  • 1 tutam toz antep fıstığı
  • 1 adet yumurt sarısı

Pastane Şekerparesi tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyene dek karıştırın ve ardından ocağın altını açıp kaynamaya bırakın.
  • Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatın ve ardından limon suyunu da ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Şerbeti ılıklaşması için bir kenara alın.
  • Hamuru için; yumurtaları, margarini, irmiği ve pudra şekerini bir kapta güzelce karıştırın.
  • Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyin.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarladıktan sonra hafifçe bastırarak oval bir şekil verin. Uçlarını da parmaklarınızla hafifçe sivriltin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üstlerine yumurta sarısı sürün ve bir çatal yardımıyla şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek, yaklaşık 17 dakika pişirin.
  • Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz, üstlerine ılıklaşmış olan şerbeti dökün ve şerbeti tamamen çekmeleri için, tepsinin üstünü kapatıp, 1-2 saat bekletin.
  • Ardından bir servis tabağına alın toz Antep fıstığı ile süsledikten sonra servis edin.

Pastane Şekerparesi tarifinin püf noktası nedir?

Kullanacağınız yumurtaların ve katı yağın oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025